Za drugim se traga
34

Nakon četiri mjeseca uhapšen jedan od razbojnika koji su brutalno pretukli Ćazima Gašija u Sarajevu

Piše: M. N.
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Službenici MUP-a KS uhapsili su jednog od razbojnika koji su u maju ove godine na Humu pretukli 86-godišnjeg Ćazima Gašija. Četiri dana nakon ovoga, Ćazim je preminuo.

Kako je saopćeno iz MUP-a KS, Jasmin H. (1969.) je uhapšen u petak oko 11:30 sati na području općine Novo Sarajevo. D.E. koji je zajedno s njim počinio razbojništvo je u bjekstvu i policija traga za njim.

Kako nam je ranije kazao Ćazimov sin Hazim Gaši, razbojništvo se dogodilo oko 22 sata u vikendici na Humu. S njegovim ocem je bio i moler H.E. koji je također tada napadnut, ali je zadobio lakše povrede. Razbojnici su mu svezali oca za fotelju, maltretirali i tukli, te 35 puta izboli šarafcigerom tražeći od njega novac i zlato.

Iako se ovaj mučni događaj desio 5. maja, javnost je za ovo saznala tek 10. juna kada se njegov sin požalio na to kako nije dobio nalaz obdukcije, niti mu je ko dao informacije o počiniteljima ili kvalifikaciji slučaja.

Jasmin H. je predat Tužilaštvu KS, dok je za D.E. predat izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Razbojništvo.