Podlegao povredama
2

Ni više od mjesec dana od napada na Ćazima Gašija u Sarajevu, policija nije privela razbojnike

Piše: A. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Prošlo je više od mjesec kako je starac Ćazim Gaši (86) podlegao povredama koje su mu nanijeli razbojnici nakon što su mu provalili u vikendicu tražeći novac i ostale vrijedne stvari, a sarajevska policija još radi na rasvjetljavanju ovog slučaja.

Kako nam je ispričao Ćazimov sin, Hazim Gaši, razbojništvo se dogodilo 5. maja oko 22:00 sata u vikendici na Humu na području Općine Novo Sarajevo. Istakao je da je sa njegovim ocem bio i moler koji je taj dan došao okrečiti njihovu vikendicu te da je i on zadobio lakše tjelesne povrede.

“U vikendicu su ušla dvojica muškaraca, vjerujem da je treći bio pred vratima i prvo su savladali molera koji je bio u hodniku i udarili su ga nekoliko puta i prekrili mu glavu, a on nam je ispričao da je osjetio nešto hladno na vratu i da sumnja na pištolj. Kada su ušli u sobu otac je kao i uvijek sjedio u fotelji za koju su ga vezali, maltretirali i tukli, a nakon toga i 35 puta izboli šarafcigerom i tražili su novac i zlato”, kazao nam je Hazim.

Naveo je da ne može ni zamisliti ko bi bio u stanju tako nešto uraditi pogotovo čovjeku od 86 godina. Hazim je istakao kako on nije bio tu prisutan i da ove činjenice zna na osnovu policijskog izvještaja i priče molera.

“Moj otac je prevezen na KUM Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu gdje je vršena opservacija, ali je nakon nekih tri do četiri dana preminuo. Imao je ubode skoro po cijelom tijelu, hematome i podlive i odmah nakon njegove smrti je naložena obdukcija te su uzorci poslani i u inostranstvo na vještačenje i evo nakon mjesec još čekamo nalaze. Niko mi ništa ne govori jer traje još istraga ne znam šta se dešava ni kada će se sve ovo riješiti”, ispričao je zabrinuto Hazim.

Naglasio je kako su policijski službenici odmah obavili uviđaj i kako je ovaj slučaj u nadležnosti MUP-a KS.

“Niko mi nije ništa javio ima više od 20 dana i jučer sam saminicijativno otišao u MUP KS kako bih saznao nešto više informacija, ali mi nisu ništa mogli reći zbog trajanja istrage. Ja sada ne znam šta mogu i smijem poduzeti nalazim se u bezizlaznoj situaciji i ne znam kako da se ponašam. Pokušavam da budem smiren i da sačekam te da vidim da li će svako uraditi svoj posao kako treba jer mi nije jasno o kakvim je to kriminalcima riječ pa ne mogu biti uhvaćeni”, istakao je Hazim.

Povodom ovog slučaja kontaktirali smo i MUP KS kako bi saznali da li imaju informacije o identitetu razbojnika te da li su ih pronašlina šta su nam kratko odgovorili.

“Policijski službenici MUP-a KS uz nadzor Tužilaštva KS i u saradnji sa policijskim službenicima treće Policijske uprave poduzimaju operativne mjere i radnje, koje se odnose na dokumentovanje navedenog krivičnog djela. Do sada je saslušano više svjedoka i prikupljeni su određeni materijalni dokazi”, naveli su iz MUP-a KS.