Uklonjen kamion
87

Nakon 10-satne obustave normaliziran saobraćaj na magistralnoj cesti kod Kladnja

A. K.
Djelatnici vučne službe uklonili su kamion (Foto: Čitatelj)
Djelatnici vučne službe uklonili su kamion (Foto: Čitatelj)
Normalizirano je odvijanje saobraćaja na dijelu magistralnog puta Tuzla - Sarajevo, kod Kladnja, nakon skoro desetosatne obustave prouzrokovane teškom saobraćajnom nesrećom u kojoj je jedna osoba smrtno stradala.
Vučna služba pod nadzorom policije uklonila je kamion koji je danas prevrnut u teškoj saobraćajnoj nesreći na dijelu magistralnog puta Tuzla – Sarajevo, u mjestu Kovačići, koje pripada općini Kladanj.

Zbog ove saobraćajne nesreće u kojoj je smrtno stradao vozač kamiona došlo je do potpune obustave saobraćaja koja je trajala skoro deset sati.

Policijski službenici skupa s dežurnim tužiocem na mjestu događaja su obavili uviđaj, nakon čega su pripadnici vučne službe pristupili odvajanju dijelova kamiona te njegovom uklanjanju s ceste i daljem transportu.

Zbog specifičnog položaja u kojem se vozilo nalazilo popriječeno na cesti, njegovo uklanjanje trajalo je nekoliko sati, a sve aktivnosti su obavljene u noćnim satima.

Kako su naveli iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) nakon uklanjanja teretnog vozila, normalizovan je saobraćaj u mjestu Kovačići.