Stvorene gužve
108

Saobraćaj na magistrali kod Kladnja i dalje obustavljen, satima traje uklanjanje kamiona

A. K.
Detalj tokom uklanjanja kamiona (Foto: Čitatelj)
Detalj tokom uklanjanja kamiona (Foto: Čitatelj)
Na dijelu magistralnog puta Tuzla - Sarajevo, na širem području Kladnja saobraćaj je i dalje u potpunosti obustavljen zbog aktivnosti koje se provode nakon teške saobraćajne nesreće u kojoj je smrtno stradala jedna osoba.
Policijski službenici i nadležni kantonalni tužilac obavili su uviđaj na mjestu teške saobraćajne nesreće koja se danas oko 13:35 sati dogodila na dijelu magistralnog puta Tuzla – Sarajevo, u mjestu Kovačići koje pripada općini Kladanj.

Kao što je poznato, tom prilikom je smrtno stradao vozač kamiona koji je izgubio kontrolu nad vozilom, prevrnuvši se poprečno na magistralnoj cesti. Njegovu smrt konstatovao je ljekar lokalnog doma zdravlja.

Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj

Glasnogovornica Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Amra Kapidžić za Klix.ba je kazala da je nakon obavljenog uviđaja na mjestu događaja uslijedio uklanjanje vozila sa ceste.

Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj

Zbog specifičnosti ceste te položaja u kojem se nalazi kamion, njegovo uklanjanje je otežano, a potpuna obustava saobraćaja dovela je do stvaranja saobraćajnih gužvi.

Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj

Iz tuzlanske policije su naveli da bi uklanjanje vozila uskoro trebalo biti završeno, nakon čega se očekuje normalizacija saobraćaja.