Sarajevo
0

Nadzorna kamera snimila šta se desilo u pekari "Gold"

Sarajevo-x.com
Besnik Gjuraj, sin vlasnika sarajevske pekare "Gold" Jusufa Gjuraja, u kojoj se prije nekoliko dana dogodio incident kada su povrijeđeni Dražen Šijaković (28) i Pavle Govedarica- Lučić (26), poslali su redakciji Sarajevo-x.com snimke na kojima se vidi šta se dešavalo kobne noći.

"Ovo su samo neki od snimaka, a kompletan video snimak do oštećenja elektronske kase koju je razbio Šijaković, kada je došlo do pada strujnog sistema (sklopke) bit će objavljen na TV-u“, navodi se u e-mailu koji je poslan našoj redakciji.

Naime, Šijaković i Govedarica- Lučić su tvrdili da ih je u pekari napalo nekoliko osoba zbog navodnog ranijeg duga. Njih dvojica su zadobili više preloma i povreda.

"Niko ih nije istukao zbog novca, već zbog ponašanja", naveo je na kraju e-maila Besnik Gjuraj.

U izjavi koju su dali listu "Dnevni avaz" Jusuf i Besnik Gjuraj tvrde da su ti mladići često dolazili u pekaru pijani i da su često pravili probleme. Provocirali su osoblje i psovali, a nekoliko dana prije ovog napada, također su dolazili pijani, uzimali hranu i bacali jogurte po podu.

Kada su došli zadnji put, radnica ih je prepoznala kao osobe koje su je provocirale i kao dužnike. Iz straha od ponovnog incidenta pozvala je Jusufovog drugog sina Naima, koji je radio noćnu smjenu u pekari. On je pokušao sa Šijakovićem i Govedaricom razgovarati i zamolio ih da napuste objekat. Tada je došla i Jusufova supruga, a Šijaković je fizički nasrnuo na nju.

U jednom momentu Šijaković je rekao Govrdarici “idi donesi ono iz auta“. Naim se prepao da nisu naoružani, uzeo je drvo i zaprijetio im da odu iz objekta. Tada je Šijaković počeo lupati, penjati se na pult, a Govedarica se pojavio sa palicom u namjeri da razbije vitrinu. U tom naguravanju razbila se kasa, a tuča je nastavljena ispred objekta sve do dolaska policije, prenosi Dnevni avaz.