Sarajevo
0

Iz džamije ukradena audio oprema

FENA
U subotu je Treća Policijska uprava obavještena da je 8. na 9. januara u vremenu od 18.45 do 06.30 sati nepoznati počinilac izvršio tešku krađu u džamiju, koja se nalazi u ulici Franje Kluza do broja 12, u sarajevskoj općina Novi Grad, saopćeno je iz MUP-a KS.

Uviđaj su obavili službenici MUP-a Kantona Sarajevo koji su konstatovali da su iz džamije otuđeni dijelovi audio opreme. Službenici policije rade na identifikaciji i pronalasku izvršioca navedenog krivičnog djela.

Psihički bolesnik napao ženu U subotu oko 10.00 sati u ulici Koševo do broja 1 fizički je napadnuta S. J., rođena 1943. godine iz Sarajeva, od strane osobe A. Dž. iz Sarajeva. Na CUM-u bolnice Koševo, S. J. je ukazana ljekarska pomoć i konstatovana teška tjelesna povreda, nakon čega je zadržana na liječenju.

Istog dana oko 16 sati, A. Dž. je samoinicijativno došao u prostorije Prve PU nakon čega je kolima Hitne medicinske pomoći Sarajevo prevezen u Psihijatrijsku bolnicu Jagomir gdje je zadržan na liječenju, obzirom da se radi o psihičkom bolesniku.

Napadnuta radnica u prodavnici U subotu oko 18.00 sati u prodavnici STR "SANI", koja se nalazi u ulici Nerkeza Smailagića, općina Novi Grad, od strane NN osobe, izvršeno je razbojništvo nad radnicom D. A. iz Sarajeva. Napadač je otuđio novac i ultra kartice za mobilni telefon.

Tri muškarca napala radnicu supermarketa

U subotu oko 18.20 sati u supermarketu "MARS 97" u ulici Zvornička, općina Novo Sarajevo, od strane tri nepoznate osobe, izvršeno je razbojništvo nad uposlenicom M. E. iz Sarajeva. Napadači su otuđili novca i ultra dopune za mobilni telefon. Jedan od napadača nanio je lakšu tjelesnu povredu uposlenici M. E. u predjelu glave.