Pao pa odustao
585

Nadzorna kamera snimila pokušaj provale migranta u privatni objekt u Bihaću

Klix.ba
Nadzorne kamere u jednom privatnom objektu u Bihaću snimile su migranta koji je pokušao provaliti u prostorije, ali se na kraju povrijedio.

Na snimku koji je objavljen na Facebook stranici Bihać danas vidi se kako muškarac s maramom preko lica pokušava razvaliti prozor koji je napola otvoren. Prije nego je krenuo u akciju, pokušao je okrenuti kameru kako mu se ne bi vidjelo lice.

S obzirom na to da nije uspio, kamera je zabilježila sve pa i njegov nespretan pad na glavu.

Muškarac se popeo na drvenu klupu, ali s obzirom na to da nije mogao dohvatiti prozor, popeo se na naslon klupe, nakon čega je pao. Nakon toga je odustao od provale.

Ovaj pokušaj razbojništva nasmijao je Bišćane, ali svi se slažu kako situacija lagano izmiče kontroli kada je riječ o migrantskoj krizi.

MUP USK uputio je apel svim nadležnim institucijama da što prije reaguju jer su na izmaku snaga s obzirom na to da je svo raspoloživo osoblje raspoređeno na kontroli i operacijama u vezi sa migrantima.

Saopćili su da je od početka migrantske krize u ovaj kanton stiglo 10.113 ilegalnih migranta, a samo u septembru rekordnih 2.764 migranta.