Slučaj "Zijad Turković i drugi"
0

Nađeni posmrtni ostaci još jedne žrtve zločinačke organizacije

Sarajevo-x.com
Zijad Turković
Zijad Turković
Radeći na istrazi u predmetu protiv zločinačke organizacije na čelu sa prvoosumnjičenim Zijadom Turkovićem, policajci i tužitelji Tužiteljstva BiH pronašli su posmrtne ostatke još jedne ubijene osobe. Posmrtni ostaci pronađeni su u blizini mjesta Janja, općina Bijeljina.

Pronađeni su skeletni ostaci, pa se pretpostavlja da je žrtva nakon ubistva na skrovitom mjestu ukopana već nekoliko mjeseci. Identitet ubijene osobe bit će utvrđen naknadno, putem DNK analize, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

"Zbog zaštite i osjetljivosti istrage u ovom trenutku ne možemo dati više detalja o navedenom događaju", naveli su iz Tužiteljstva.

U otkrivanju lokacije sa posmrtnim ostacima zajednički su sudjelovali predstavnici Tužiteljstva BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA i MUP-a Republike Srpske.

U predmetu protiv Turković Zijada i više drugih osoba, istraga se vodi već više mjeseci, a pripadnici zločinačke organizacije osumnjičeni su za više ubistava te nakandna skrivanja tijela žrtava na više lokacija, pljačku Kargo centra na Aerodromu Sarajevo i vise drugih kaznenih djela.

Radi se o jednoj od najopsežnijih istraga u predmetu organiziranog kriminala ikada vođenoj u Bosni i Hercegovini.