Završena akcija spašavanja
0

Na Zelengori lavina zatrpala četiri osobe

Sarajevo-x.com/Srna
Federalna televizija javila je večeras da su u rejonu planine Zelengora četiri osobe zatrpane u lavini. Jedna osoba je teže povrijeđena, jer su joj polomljene obje noge. Večeras oko 22 sata akcija spašavanja je završena i helikopter EUFOR-a je uspio prevesti povrijeđene u Klinički centar u Sarajevu.

Ekipa EUFOR-a helikopterom je evakuirala četiri osobe koje su bile zarobljene u snježnoj lavini na planini Zelengora, u rejonu između Čemerna i Orlovačkog jezera, potvrdila je večeras glasnogovornica Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Danka Tešić.

Ove osobe prebačene su, precizirala je, u Klinički centar Sarajevo.

Helikopter EUFOR-a krenuo je oko pola 9 u akciju spašavanja, potvrdio je portaprol EUFOR-a Andy Willis.

On je rekao da je helikopter EUFOR-a poletio iz baze u Butmiru ka mjestu nesreće kako bi povrijeđene prebacio u bolnicu.

"Prema našim saznanjima nema mnogo povrijeđenih, tako da će jedan helikopter biti sasvim dovoljan", rekao je Wilis.

Velika snježna lavina zarobila je članove ekipe koja je snimala turističko-promotivni film o ovoj planini, javio je dopisnik Srne iz Foče.

Snimatelj i autor filma "Zelengora" i član ekipe koju je lavina zarobila Radojica Ćosović iz Foče potvrdio je Srni mobilnim telefonom da ih je danas oko 15 sati u rejonu između Čemerna i Orlovačkog jezera, na 1.800 metara nadmorske visine zarobila velika snježna lavina, koja se sručila na njihova dva vozila gusjeničara i jedno gurnula u provaliju.

On je dodao da su s njim zarobljeni vlasnik preduzeća "Majneks" Veljko Golijanin, njegov sin Petar, koji je zadobio povrede koljena, i vozač Bojan Lopatić, svi sa Pala.