|

Na ušću Neretve pronađen sanduk s raketama za ručni bacač

Na ušću Neretve pronađen sanduk s raketama za ručni bacač
0
F
FENA
13.3.2017. u 12:14
12
komentara
0

dijeljenja
Na ušću Neretve pronađen sanduk s raketama za ručni bacač Foto: Arhiv/Klix.ba
Dubrovačkoj policiji prijavljen je krajem prošle sedmice pronalazak drvenog vojnog sanduka sa šest raketa za ručni bacač i šest komada dodatnih punjenja, saopćila je u ponedjeljak policija, a prema neslužbenim informacijama, oružje je pronađeno na ušću Neretve.
Nalazak sanduka je policiji prijavio jedan građanin u petak te su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu pronađena minsko-eksplozivna sredstva zbrinuli prema pravilima struke.

To je drugi takav slučaj na jugu Hrvatske u sedam dana. Prošli ponedjeljak na autobusnom stajalištu kraj kontejnera za otpad u Orašcu pokraj Dubrovnika policija je pronašla drveni sanduk s manjom količinom streljiva i minsko eksplozivnih sredstava.

Na sanduku je bio ostavljen natpis s upozorenjem da se radi o eksplozivu, no policija je zamolila građane da ne ostavljaju minsko eksplozivna sredstva na javnim prostorima zbog sigurnosti ostalih građana, posebno djece.

Pozvali su građane koji još u svojim domovima imaju oružje, streljivo ili minsko-eksplozivna sredstva da ih bez straha predaju policiji koja protiv takvih osoba ne poduzima nikakve sankcije.
Prijavi grešku


Komentari (12)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...