Napad na policajce
85

Na terenu četiri tužioca Tužilaštva KS, u slučaj uključen i FUP

Piše: Er. M.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Četiri tužioca Tužilaštva Kantona Sarajevo jutros su upućena na mjestu na kojem je ubijen jedan policajac Ministarstva unutrašnjih poslova KS, a drugi ranjen.

Ovu informaciju potvrdila nam je glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić dodajući da se kantonalni tužioci nalaze na terenu od ranih jutarnjih sati te da se dva tužioca nalaze na uviđaju, a dva s načelnicima Uprave policije MUP-a.

Među tužiocima su na terenu i zamjenica glavne kantonalne tužiteljice i šefica Odjela za opći kriminalitet Tužilaštva KS.

Glavna kantonalna tužiteljica Dalida Burzić u stalnom je kontaktu s policijskim komesarom Ministarstva unutrašnjih poslova KS Mevludinom Halilovićem s kojim zajedno koordinira aktivnosti vezane za rasvjetljavanje krivičnog djela u kojem je ubijen jedan policajac, a drugi ranjen.

Također, zatražena je i podrška Federalne uprave policije (FUP) koja je uključena u proces rasvjetljavanja krivičnog djela.

Bavčić nam je kazala da je Tužilaštvo KS iz medija saznalo za konferenciju koju su u povodu tragičnog stradanja i ranjavanja policajaca MUP-a KS sazvali predsjednik Vlade KS Adem Zolj i ministar unutrašnjih poslova KS Vedran Mulabdić u zgradi Vlade KS.

Medijima je potvrđeno i da policija RS aktivno sarađuje s kolegama iz Kantona Sarajevo kako bi se pronašle osobe koje su sinoć u sarajevskom naselju Alipašino Polje pucale na policijsku patrolu.