U Sarajevu bez incidenata
0

Na putu Čatrinja-Topola poginuo mladić, u Gradišci masovna tuča

FENA
Novogodišnja noć u Kantonu Sarajevo protekla je mirno i bez većih incidenata, no nažalost nije u cijeloj zemlji bilo tako. Kod Gradiške je tri sata poslije pola noći poginuo 18-godišnji mladić, a nisu izostale ni krađe, fizički obračuni i druge saobraćajne nesreće u drugim gradovima BiH.

Jutros oko 03.05 sati na regionalnom putu Čatrinja-Topola, u mjestu Barek, u Gradišci, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je stradao mladić V. D. (1994.).

On i još četiri mlađe osobe, koje su povrijeđene, bile su u automobilu Opel, kojim je upravljao G. M. (1992.). Iz zasad neutvrđenih razloga vozilo je sletilo s puta, a vozač je zadobio teške povrede. S lakšim povredama prošli su M. D. (1997.) i A. M. (1993.), potvrđeno je Feni iz MUPRS-a.

Oko 05.20 sati u mjestu Kakmuž, u općini Petrovo, putnički voz koji saobraća na relaciji Doboj-Petrovo, udario je, najvjerovatnije, Đ. G. iz Doboja koji se kretao po pruzi. Povrijeđeni je prevezen u bolnicu Doboj, a ljekari se nisu izjasnili o stepenu povreda.

Sinoć oko 21.58 sati u Policijsku stanicu Bijeljina muška osoba je putem telefona prijavila da je na krovu diskoteke Đedin u Ugljeviku postavljena eksplozivna naprava, te da će se aktivirati za 45 minuta. Uviđajem je utvrđeno da se radi o lažnoj prijavi.

U Dom zdravlja Milići oko 23. 40 dovezen je V. P. (1980.) iz mjesta Ogojče, koji je u porodičnoj kući izvršio samoranjavanje u desnu nogu. Povrijeđeni je prebačen u medicinski centar Zvornik.

U ovom gradu je sedam osoba lakše povrijeđeno u tučama, a uglavnom su to osobe mlađe dobi koje su bile u alkoholisanom stanju.

Oko 03.40 sati u Gradišci došlo je do fizičkog obračuna između šest osoba, prilikom čega je E.M. (1985.) zadobio povrede, a u tuči su učestvovali T.D. (1991.), K.M. (1990.), M. M. (1990.) i dvije nepoznate osobe. Iz entitetske policije je potvrđeno da su T. D., K. M. i M. M. lišeni slobode.

MUPRS-a dao je generalnu ocjenju da novogodišnja noć protekla mirno, bez većih narušavanja javnog reda i mira i ugrožavanja sigurnosti građana.

Novogodišnja noć na području Kantona Sarajevo je prošla bez težih incidenata. Službenici MUP-a KS najviše su posla imali s neodgovornim pojedincima i grupama koji su, unatoč upozorenjima, upotrebljavali pirotehnička sredstva.