Na Titovom mostu
82

Na muškarca koji je noćas ranjen u Mostaru pucano iz tamnog Golfa 5 u pokretu

G. Š.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
U Pucnjavi koja se dogodila sinoć u Mostaru iz vatrenog oružja je ranjen Đ. D. (39), na kojeg je pucano iz vozila u pokretu, potvrđeno je za Klix.ba.

Kako nam je kazao glasnogovornik MUP-a HNK Ljudevit Marić, sinoć je u 22:25 dojavljeno u PS Mostar Centar da je došlo do upotrebe vatrenog oružja na Titovom mostu te su policijski službenici odmah izašli na mjesto događaja.

"Dolaskom na mjesto događaja ustanovljeno je da je iz Golfa 5 tamne boje u pokretu pucano iz vatrenog oružja pištolj na osobu inicijala Đ. D. iz Mostara, koja je zadobila povrede iz vatrenog naoružanja koje nisu opasne po život. Đ. D. je prebačen u Kantonalnu bolnicu "Dr. Safet Mujić" u južnom logoru. Policijski službenici zajedno s nadležnim tužilaštvom koje je upoznato o ovom slučaju traga za počiniocima kaznenog djela", kazao je Marić za Klix.ba.

Kako neslužbeno doznajemo, ranjeni muškarac je od ranije poznat policiji te se pucnjava dovodi u vezu s obračunom zbog ranijih razmjerica.

Nedugo nakon pucnjave na Brkanovom brdu je pronađen zapaljeni automobil Golf 5, koji se dovodiu vez u s pucnjavom, a utvrđeno je da se radi o vozilu za koje je prijavljena krađa u Hadžićima.