Policija istražuje slučaj
36

Na kuću vijećnika iz Kalesije bačen molotovljev koktel

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba
Za sada nepoznata osoba sinoć je na porodičnu kuću vijećnika iz Kalesije Admira Karića bacila molotovljev koktel. Na objektu je pričinjena materijalna šteta, povrijeđenih nije bilo, a policija istražuje cijeli slučaj.

U četvrtak oko 21 sat za sada još uvijek nepoznata osoba bacila je molotovljev koktel na kuću Admira Karića, vijećnika u Općinskom vijeću Kalesija, a koji je član Naroda i pravde. Brzom reakcijom Karića na objektu je pričinjena samo materijalna šteta, a povrijeđenih osoba nije bilo. U razgovoru za Klix.ba ispričao je šta se sinoć dogodilo.

Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba

"Oko 21 sat sam čuo jak i netipičan udarac u kuću koji je djelovao i kao eksplozija. Nakon što sam prišao prozoru vidio sam plamen, pomislivši da gori kuća od komšije. Međutim, ispostavilo se da je u pitanju moja kuća, veoma brzo sam izašao vani te sam počeo gasiti vatru. Nakon gašenja plamena sam pronašao flašu koja se istopila sa metalnim čepom i fitiljem, odnosno molotovljev koktel", kazao je Karić za Klix.ba.

Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba

Njegova pretpostavka je da je zapravo osoba koja je bacila molotovljev koktel bila u nakani da zapaljiva materija uđe u objekat, ali do toga nije došlo. Ističe i da se u vrijeme napada na objekat u kući nalazilo njegovo dvoje maloljetne djece.

"Vijećnik sam NiP-a u Kalesiji, aktivan sam prilično i moguće je da sam nekome stao na žulj. Ne želim nikoga optužiti, ali mogu reći da ovo nije bilo slučajno. Moguće je da je politički motivisano", ističe Karić, navodeći da u posljednje vrijeme nije imao bilo kakve sukobe.

Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba

Na mjestu događaja pored vatrogasaca sinoć su bili prisutni i pripadnici policije koji su obavili uviđaj.

“Sinoć oko 21 sat PU/PS Kalesija zaprimila je prijavu da je u mjestu Dubnica, općina Kalesija, od strane nepoznate osobe, bačena zapaljiva materija na porodičnu kuću vlasnika A.K., kojom prilikom je nastupila materijalna šteta”, naveli su za Klix.ba iz Uprave policije MUP-a TK.

O događaju je obaviješten kantonalni tužilac, a uviđaj su izvršili policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Kalesija, koji poduzimaju daljnje mjere i radnje nadokumentovanju i rasvjetljavanju krivičnog djela paljevina.