Rano jutros
351

Na Dobrinji zapaljen automobil potpredsjednice SBB-a Adise Omerbegović-Arapović

Piše: A. D.
Foto: H. M./Klix.ba
(Foto: H. M./Klix.ba)
Na javnom parkingu u sarajevskom naselju Dobrinja rano jutros zapaljen je automobil potpredsjednice Saveza za bolju budućnost BiH Adise Omerbegović-Arapović, saznaje Klix.ba.

Kako nam je iz MUP-a KS zvanično potvrđeno, paljevina automobila se desila u Gandijevoj ulici u 4:25 sati.

"Odmah nakon dojave na mjesto događaja izašli su pripadnici Vatrogasne službe te su ugasili požar. Nakon obavljenog uviđaja utvrđeno je da je do požara došlo korištenjem lako zapaljive tekućine te otvorenog plamena NN osobe", rečeno nam je u Službi za odnose s javnošću MUP-a KS.

O svemu je, kazali su, obaviješten dežurni kantonalni tužilac koji je je naložio niz mjera radi otkrivanja počinilaca ovog djela.

Omerbegović-Arapović, koja je inače prorektorica na Internacionalnom Burch univerzitetu, za potpredsjednicu SBB-a imenovana je u septembru prošle godine. Ona je druga na listi SBB-a za državni Parlamenta iz izborne jednice Sarajevo na ovogodišnjim Općim izborima.

Tokom požara u neposrednoj blizini vatra je oštetila još dva automobila marki BMW i Ford.

Povodom navedenog slučaja oglasili su se iz Saveza za bolju budućnost BiH kazavši da se radi o aktu teškog političkog zastrašivanja s obzirom da automobil koristi bračni par Arapović, a Adis Arapović je istovremeno i šef Izbornog štaba SBB-a.

"Nakon stavljanja eksploziva pod automobil predsjednika A-SDA, premlaćivanja novinara Latića i više drugih teških incidenata, SBB poziva međunarodne institucije da se uključe i pomognu da se izbori održe bez atmosfere straha, teških fizičkih ataka, terorističkih poruka koje dolaze od jednog centra koji nije teško otkriti ako pravna država profesionalno radi svoj posao."