Komentari (72)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne vrati ni policija drogu pa šta, ko nađe njegovo hahaha
Zato i jesmo gdje jesmo zbog takvog lopovskog mentaliteta.
Nije to lopovski već bahlijski mentalitet.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Fočak ga ni policiji ne bi vratio.
Fočak bi prodo i novčanik
Je li on otudjio ili nasao taj novcanik.... ako je nasao to je stvar dobre volje, odgoja, obraza... da li ce se javiti kao pronalazac i vratiti. Ovako on ima osnova da tuzi policiju i drzavu za to hapsenje i sve sto je iz njega proizaslo, covjek nikako nije prekrsio zakon.
nije to stvar dobre volje, nego zakona. u zakonu postoji stavka utaja, a tice se prisvajanja tudjih stvari.
ja sam vratio 5 milja zeni i dokumente, izvadila 10 km da mi dadne, nisam htio od njene sramote uzeti to 10 km, a sad da vodim novcanik procu pored njega neka uzima ko hoce, takvim netreba ni vratiti
Pa čekaj jesil ti to vratio radi nagrade ili savjesti?
neposteni pronalazac.
Covjek nije ukrao sto ne najvaznije u ovoj prici vec nasao i nemoze odgovarati za kradju..
Covjek je prisvojio nesto sto je znao da nije njegovo. Light kraja.
Ne lupaj samoprozvani pravniče. Ne spominje se u zakonu krađa, nego "prisvajanje tuđe imovine". 1) Ko oduzme tuđu pokretnu stvar u namjeri da je protivpravno prisvoji, kazniće se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do tri godine.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Onda pod obavezno pohapsiti veliki dio vodecih politicara u cijeloj Bosni i Hercegovini jer oni vec dva i po desetljeca od nas uzimaju enormne kolicine novaca i nista nam nevracaju....samo kazem.
nije ukrao i treba ga pustiti, neka svako čuva svoje stvari.
ono sto je na ulici nije nicije, a sve da je niciji to ne znaci da je tvoje i da mozes uzeti. pročitajte zakon danas su sve informacije dostupne. npr mozes li posjeci "nicije stablo" u sumi? mozes li uzeti necije biciklo naslonjeno na ogradu? mozee li uzeti kantu iz parka? cvijece i svijece sa groblja? nije tvoje a nalazi se na javnoj povrsini, dadnes policiji tj. drzavi. drzava ce ti dati 10% koliko te pripada zakonom
nikad ne znas za sta su te pare namjenjene (mozda za lijecenje ) Bog dragi to sve vidi i vrati na ovaj ili onaj nacin
Što nađeš ne kaži, što izgubiš ne traži 👀👀👀
Od novca koji nadjes legalno imaš pravo na 10%
A jel mala količina 10,5miliona KM kad su odgovorni na slobodi
Iz Policijske uprave Gradiška rekli su da je Policijskoj stanici Nova Topola ženska osoba prekjučer prijavila da je u Novoj Topoli' ŠTA JE BA OVO? KAKVA JE OVO REČENICA? GRAMATIKA RIP. ĆAMILE ŽENI SE, DOBAR ŽIVOT???
recenica je prosto neslozena. sve regularno. u cemu je problem?
Svicarska i Skandinavske zemlje imaju najveci procenat vracenih novcanika sa i bez novca. BiH je rupetina od zemlje sa najgorim ljudima. https://www.boredpanda.com/social-experiment-lost-found-wallet-returned-countries/?utm_source=google&utm_medium=organic&utm_campaign=organic
Koji je zakon i logika ovdje? Sto ne pazi na svoje stvari?
Razlog i logika su NEPOSTENJE. Vrlo jednostavno, prisvojio nesto sto nije njegovo, tj ukrao
@TurboCigla...kada bi se hapsilo zbog nepostenja ni jedan politicar u ovoj drzavi ne bi ostao na slobodi...poslodavci isto tako...i mnogi drugi...vise ljudi bi bilo u zatvoru nego na slobodi.
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
Redzo ga prijavio