Roditelji zabrinuti
360

Muškarac priveden nakon što je masturbirao u autu ispred škole u Sarajevu

Piše: M. N.
Roditelji sarajevskog naselja Dobrinja zabrinuti su za svoju djecu jer je tokom jučerašnjeg dana primijećen muškarac koji je sjedio u automobilu i masturbirao u blizini osnovne škole Osman Nuri Hadžić.

Kako su roditelji kazali, on je to radio gledajući u djecu kako izlaze iz škole.

Direktor škole Ševal Dudević kazao je za Klix.ba kako je obaviješten o ovom slučaju koji se dogodio u blizini njihove škole.

"Obavijestili smo policiju koja je privela tog muškarca i dalje je na njima šta će učiniti po ovom pitanju. Mi smo alarmirali roditelje, kazali smo im da dolaze po svoju djecu u školu te da paze na njih u parkovima i na igralištima", rekao je Dudević.

Glasnogovornica MUP-a KS Suvada Kuldija kazala je kako su službenici IV policijske uprave jučer oko 12:30 sati zaprimili dojavu te su zatekli muškarca inicijala B. M., rođenog 1950. godine, u parkiranom automobili u ulici Lava Tolstoja. Uručen mu je prekršajni nalog zbog izlaganja intimnih dijelova tijela pogledu drugih.

Ovo nije prvi ovakav slučaj. Prije pet godina policija je uhapsila 60-godišnjeg muškarca koji je svakodnevno u sarajevskoj ulici Žrtava fašizma masturbirao na terasi svog stana posmatrajući djecu koja odlaze u obližnju školu. Prijavljen je na liječenje u Psihijatrijsku bolnicu KS.