Smješten u UKC Tuzla
14

Muškarac povrijeđen u eksploziji kod Zvornika i dalje u izuzetno teškom stanju

A. K.
UKC Tuzla (Foto: Arhiv/Klix.ba)
UKC Tuzla (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Muškarac A. K. koji je najteže povrijeđen u eksploziji na benzinskoj pumpi kod Zvornika i dalje se nalazi u izuzetno teškom stanju u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli.
U eksploziji koja se u ponedjeljak dogodila na benzinskoj pumpi Nešković u mjestu Šepak kod Zvornika poginuo je 49-godišnji Zoran Avramović iz Loznice u Srbiji, a povrijeđeno je 25 osoba, od kojih tri teže.

Najteže stanje je kod muškarca A. K. koji je i dalje hospitaliziran u jedinici intenzivne terapije Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju Unievrzitetskog kliničkog centra u Tuzli, zbog opekotina, povrede glave i grudnog koša.

"Pacijent je priključen na aparat za mehaničku ventilaciju i nalazi se u izuzetno teškom zdravstvenom stanju", kazala je za Klix.ba glasnogovornica Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli Ersija Aščerić-Mujedinović.

Eksplozija na benzinskoj pumpi Nešković u mjestu Šepak kod Zvornika koja se dogodila u ponedjeljak u 10:40 sati predmet je policijske istrage.

Dosadašnje informacije govore da je stravičnoj detonaciji prethodilo curenje plina, a potom i azota. Pretpostavlja se da je totalna havarija nastupila nakon što je vozač jednog automobila udario u dio benzinske pumpe.