Ispitan u Tužilaštvu
4

Muškarac koji je uhapšen u Tuzli nakon pronalaska 11 kg droge pušten na slobodu

A. K.
Zaplijenjena droga (Foto: A. K./Klix.ba)
Zaplijenjena droga (Foto: A. K./Klix.ba)
Muškarac koji je u Tuzli uhapšen u velikoj policijskoj akciji koja je rezultirala zapljenom više od 11 kilograma droge pušten je na slobodu, potvrđeno je za Klix.ba iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona.
Kao što je poznato, tuzlanski policajci su 14. i 15. septembra u naselju Bare izvršili pretrese, uhapsili jednu osobu i zaplijenili više od 11 kilograma droge tržišne vrijednosti skoro 600.000 KM.

Muškarac je nakon obrade u Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, sa sumnjom na počinjenje krivičnog djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Tuzli.

Glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović za Klix.ba je kazao da su analizirani dokazi, muškarac je ispitan te je pušten na slobodu, jer se ne može dovesti u vezu sa zaplijenjenom drogom, odnosno spomenutim krivičnim djelom.

Prema nezvaničnim informacijama, droga je navodno pronađena u kući koja nije stalno nastanjena, u tuzlanskom naselju Bare, a istražitelji tek trebaju utvrditi kome je ona u konačnici pripadala.

Istraga u ovom predmetu se nastavlja.