Crna hronika
56

Muškarac H. E. teško povrijeđen u pucnjavi na Pofalićima

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Druga policijska uprava je danas u 12.18 sati obaviještena da je u ulici Ruđera Boškovića do broja 328., općina Novo Sarajevo, nepoznata osoba upotrijebila vatreno oružje kojom prilikom je povrijeđen jedan muškarac.

Povrijeđeni je prevezen u Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo radi ukazivanja Ijekarske pomoći. Utvrđeno je da se radi o H. E., nastanjenom u Sarajevu, kod koga su konstatovane teške tjelesne povrede u predjelu nogu (prostrijelna rana lijeve potkoljenice i ustrijelna rana u desni skočni zglob).

Nakon ukazane prve pomoći, povrijeđeni je prevezen u KCU u Sarajevu, gdje je zadržan na daljem liječenju. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, danas oko 15.00 sati, policijski službenici Druge PU lišili su slobode M. E., zbog postojanja osnova sumnje da je počinio - teška krivična djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine. Prilikom pretresa kod njega je je pronađen i oduzet pištolj marke "CZ" bez municije, za koji ne posjeduje odobrenje nadležnog organa.

U toku kriminalističke obrade, M.E. je u potpunosti priznao izvršenje opisanog krivičnog djela, a zbog određenih nelogičnosti uočenih tokom ispitivanja osumnjičenog, policijski službenici poduzimaju dodatne mjere i radnje na prikupljanju korisnih saznanja, informacija i dokaza, kako bi u potpunosti rasvijetlili sve okolnosti u vezi sa navedenim događajem, saopćio je Odsjek za odnose s javnošću MUP-a Kantona Sarajevo.