Crna hronika
172

MUP ZHK: Bez vozačke vozio neregistrovan auto i pokazivao srednji prst prema radaru

Klix.ba
Stacionarni radar koji se nalazi uz magistralnu Cestu M6, u mjestu Vitina, snimio je motorno vozilo marke Hyundai bez registarskih oznaka, koje se kretao brzinom od 77 km/h, na dijelu ceste na kome je brzina ograničena na 60 km/h.

Na snimci nastaloj jučer u 12:57 sati je vidljivo da je vozač motornog vozila pokazivao srednji prst prema radaru, što predstavlja prekršaj Zakona o javnom redu i miru, saopćeno je iz MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona.

Za ovaj prekršaj je zaprijećena novčana kazna u iznosu od 700 do 1.500 KM.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da je predmetnim, neregistrovanim motornim vozilom, bez položenog vozačkog ispita upravljao M. P. (23) iz Vašarovića.

M. P. (23) je pozvan u službene prostorije PU Ljubuški gdje je danas priznao izvršenje opisanih prekršaja te je potpisao prekršajne naloge, prihvatajući odgovornost.

Za počinjeni prekršaj protiv javnog reda i mira (omalovažavanje tijela vlasti ili njihovih službenih osoba, prilikom obavljanja ili u vezi obavljanja službe) M. P. je izrečena novčana kazna u iznosu od 700 KM, dok mu je za počinjene saobraćajne prekršaje: upravljanje motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, upravljanje neregistriranim motornim vozilom i prekoračenje dopuštene brzine izrečena kazna u iznosu od 440 KM.