Crna hronika
23

MUP RS: Državljani Srbije nisu učestvovali u tuči u Prnjavoru

FENA
Foto: slobodanvaskovic.blogspot.ba
Foto: slobodanvaskovic.blogspot.ba
Policijskoj stanici Prnjavor, 1.10.2016. godine oko 18:00 sati, Predsjednik Opštinskog odbora SDS u Prnjavoru Siniša Gatarić, prijavio je da su u hotelu "City" nalaze osobe iz Srbije, koja su tu došle kako bi izazvale pometnju i probleme prilikom glasanja, te da je potrebno da se reaguje.

Postupanjem po zaprimljenoj prijavi, policijski službenici Policijske stanice Prnjavor i Jedinice za podršku Banja Luka su u hotelu zatekli deset osoba, državljana Republike Srbije i dvije osobe, državljana Republike Srpske.

Izvršenim provjerama kroz bazu podataka Interpol utvrđeno je da se lica, državljani Republike Srbije, ne potražuju, navodi se u saopćenju MUP-a RS.

Također, izvršenim pregledom osoba, prostorija, prtljaga kao i putničkih vozila sa kojima su osobe došla, utvrđeno je da te osobe kod sebe ne posjeduju predmete koji su pogodni za izvršenje krivičnih djela ili prekršaja, stoji između ostalog u saopćenju.

Daljim operativnim provjerama koje su izvršene sa ciljem utvrđivanja svih okolnosti prijave i boravka stranih državljana u Prnjavoru, utvrđeno je da su u holu hotela i ispred hotela "City" iste večeri javni red i mir narušili D.M, S.G i S.S, sva trojica iz Prnjavora na štetu M.S. iz Banja Luke, koji se nalazio u društvu državljana Republike Srbije.

Protiv navedenih osoba, slijedi podnošenje izvještaja o prekršaju Zakona o Javnom redu i miru, stoji u saopštenju.

O navedenim okolnostima upoznat je Terenski centar za strance Banja Luka, koji su preuzeli državljane Republike Srbije.

Takođe, u cilju objektivnog i istinitog informisanja, MUP RS je obavijestio javnost da nije bila angažovana Specijalna antiteroristička jednica MUP-a RS, kako su prenijeli pojedini mediji.