Crna hronika
77

MUP KS: Pokušaje nasilja nad djecom prijavite policiji, a ne društvenim mrežama

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo izdali su apel građanima kojim roditelje upozoravaju da slučajeve nasilja nad djecom ili slična krivična djela prvo prijave policije, te da ih prije toga ne objavljuju na društvenim mrežama.

Naime, u saopćenju koje je objavio MUP KS navodi se da se 4. 2. 2016. godine na društvenim mrežama pojavio post naziva "Upozorenje za sve mame i tate" u kojem se navodi da je na području naselja Dobrinja, nepoznati muškarac uznemiravao trinaestogodišnju djevojčicu.

Dalje se navodi da je majka djevojčice slučaj prijavila policiji, međutim, iz MUP-a KS tvrde kako je izvršenim provjerama utvrđeno kako slučaj nije prijavljen policijskim službenicima.

"Apelujemo na građane da ovakve i slične događaje prijave policiji, a ne da neprijavljene objavljuju putem društvenih mreža i na taj način izazivaju uznemirenje javnosti", stoji u saopćenju MUP-a.

Ipak, dan ranije u službene prostorije PS Stari Grad došla je B.S. iz Sarajeva i prijavila kako se njenoj 11-godišnjoj kćerki javio nepoznati muškarac iz vozila "Škoda Octavia", te pozvao je da uđe u automobil, što je djevojčica odbila.

Kako su istaknuli iz MUP-a, policijski službenici rade na rasvjetljavanju ovog slučaja.