Crna hronika
1

Munjevita akcija SIPA-e: Uhapšen ubica čuvara beogradskog splava

Klix.ba
Postupajući po međunarodnoj potjernici, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), danas su na području Sarajeva lišili slobode osobu inicijala M.K. (1980).

S ciljem hapšenja i izručenja Srbiji, NCB IP Beograd je za M.K. raspisao potjernicu zbog ubistva Ivana Cvetkovića, radnika na obezbjeđenju jednog splava, u noći između 15. i 16. jula 2012. godine u Beogradu i teškog ranjavanja dvije osobe.

Preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, policijski službenici SIPA-e locirali su i stavili pod nadzor ovu osobu, koja je danas oko 13 sati u munjevitoj akciji SIPA-e lišena slobode u ugostiteljskom objektu na području Sarajeva.

Na osnovu usmenih naredbi Tužilaštva BiH i Suda BiH, u okviru današnjih aktivnosti izvršen je pretres jednog objekta na području Sarajeva, prilikom čega su pronađene i privremeno izuzete krivotvorene isprave Republike Slovenije (lična karta, vozačka dozvola i putna isprava). U toku je pretres jednog objekta na području Mostara, koji je takođe koristila osumnjičena osoba.

Nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu, osoba lišena slobode bit će predata Sudu BiH na dalje postupanje radi ekstradicije, a protiv istog Tužilaštvu BiH bit će podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu iz člana 226. KZ BiH Krivotvorenje službene isprave.