Crna hronika
31

Muneveri Husić 14, a Jasni Zulić 5 godina zbog ubistva Nesiba Kadrića u Živinicama

Piše: D. Brkić
Munevera Husić (46) osuđena je na 14 godina, a njena sestra Jasna Zulić na 5 godina robije zbog ubistva Nesiba Kadrića (77), koje su, prema navodima optužnice Kantonalnog tužilaštva TK, počinile 17. ili 18. oktobra 2013. godine u njegovoj porodičnoj kući u Živinicama.

Suđenje je počelo u aprilu 2014. godine, a na nedavno donesenu nepravomoćnu presudu Kantonalnog suda Tuzla, nezvanično saznajemo, da će se drugostepenom organu žaliti odbrana optuženih, ali i Kantonalno tužilaštvo TK.

U porodičnoj kući Nesiba Kadrića zajedno sa njim živjela je i Munevera Husić sa dvoje djece iz prvog braka, a kasnije je u kuću doselila i njena sestra Jasna Zulić.

U oktobru 2013. godine Nesib Kadrić je pronađen mrtav, a sudski vještak je utvrdio kako je smrt nastala nasilnim putem, odnosno gušenjem.

Registrovane su višestruke povrede u njegovim ustima, a starac je dobijao udarce i po drugim dijelovima tijela. Munevera Husić i Jasna Zulić su uhapšene, a protiv njih Kantonalno tužilaštvo TK podiglo je optužnicu 6. januara 2014. godine.