Crna hronika
55

Mostar: Tijelo Davora Barišića još nije pronađeno, policija prati tragove u Neretvi

Klix.ba
Pripadnici MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona još uvijek traže tijelo 21-godišnjeg mladića koji je prije sedam dana nestao u Neretvi ispod Starog mosta.

Kako je potvrđeno iz MUP-a, potraga nije zaustavljena i obavlja se manjim ili većim intenzitetom duž cijelog korita rijeke.

"Policija je i jutros gledala Neretvu, a kada se vidi bilo kakav trag onda će tragači ući u vodu. Mi smo izdali naredbu da se rijeka prati od mjesta utapanja kod Starog mosta pa sve do Čapljine gdje naša nadležnost prestaje", rekao je za Klix.ba glasnogovornik MUP-a HNK Ljudevit Marić.

U praćenju rijeke policiji pomažu Gorska služba i Civilna zaštita. Ronioci su zasad u rijeku ulazili jednom nakon utapanja i to na lokaciji gdje se tragedija i desila.

"Događaj nema obilježja kaznenog djela i radi se o nesretnom slučaju u kojem je mladić hodao po plićaku, nakon čega je zagazio u duboku vodu. Zbog činjenice da nije znao plivati mladić je ubrzo nestao", objasnio je Marić.

Podsjećamo, Davor Barišić (1994.) iz Gradačca nestao je 2. septembra nakon što je upao u Neretvu u blizini Starog mosta. S njim su bile dvije osobe, M. T. (1995.) i M. M. (1993.) iz Žepča.