Brutalan čin
728

Mladići u Tuzli uhapšeni zbog pokušaja ubistva: Snimali mučenje muškarca i psa

Klix.ba
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Muškarci inicijala E.M. i A.M. koji su nastanjeni u Tuzli uhapšeni su zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela pokušaj ubistva. Prema informacijama do kojih je došao Klix.ba, oni su muškarca iz Tuzle pretukli u jednom stanu, a sve su snimali mobilnim telefonom.

Glasnogovornica Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Amra Kapidžić za Klix.ba je kazala da su policijski službenici uhapsili 28-godišnjeg E.M. i 30-godišnjeg A.M. koji su nastanjeni u Tuzli zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela pokušaj ubistva koje se dogodilo 7. jula ove godine.

Kapidžić nam je kazala da su osumnjičeni predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Tuzli na dalje postupanje.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao Klix.ba, E.M. i A.M. se terete da su 7. jula ove godine u jednom stanu u Tuzli pretukli muškarca iz ovog grada, a nemili čin su snimali mobilnim telefonom. Snimak je završio kod policijskih službenika koji su rasvijetlili krivično djelo.

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Tokom operativnog rada na ovom predmetu na društvenim mrežama se pojavio snimak na kojem se pored premlaćivanja muškarca vidi i zlostavljanje kućnog ljubimca, odnosno psa.

Kapidžić nam je kazala da se u vezu sa krivičnom djelom teška krađa koje je počinjeno u kući u Tuzli, kao i za otuđenje psa dovodi 28-godišnji E.M.

Rekcijom policije, prema riječima Kapidžić, pas je nepovrijeđen vraćen vlasnicima, pronađeni su i otuđeni predmeti, a službenici Uprave policije MUP-a TK trenutno rade na izvještaju po ovom krivičnom djelu.

Glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović je kazao da je protiv osumnjičenih donesena naredba o provođenju istrage, a sutra će biti upućen prijedlog za određivanje pritvora.

“Oštećenog, koji je bio s njima u društvu su vezali, držali ga takvog duže vrijeme te su mu zadali više udaraca u glavu”, naveo je Arnautović, istaknuvši da su osumnjičeni od ranije poznati po konzumiranju narkotika.