Mjesto Repuh
371

Mladi bh. sportista poginuo usljed pada s traktora kod Živinica

A. K.
Smrt mladića konstatovao je ljekar u Službi hitne medicinske pomoći (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Smrt mladića konstatovao je ljekar u Službi hitne medicinske pomoći (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Dvadesetšestogodišnji Halil Fejzić, učesnik Specijalne olimpijade u BiH, smrtno je stradao jučer u nesreći koja se dogodila na području Živinica.

Kako je za Klix.ba potvrđeno iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, jučer se na području mjesta Repuh koje pripada Živinicama oko 14:30 sati dogodila nesreća u kojoj je smrtno stradao 26-godišnji H. F.

"Nesreća se dogodila na dijelu lokalnog puta u mjestu Repuh, a tom prilikom je s traktora marke Fiat, kojim je upravljao 21-godišnji S. F. pao muškarac inicijala H. F. On je s radne mašine pao u trenutku dok se ona kretala lokalnim putem te je prevezen u Službu hitne medicinske pomoći gdje je oko 14:45 sati dežurni ljekar konstatovao smrt", kazala je za Klix.ba glasnogovornica Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Amra Kapidžić.

Poznata bh. atletičarka Kada Delić-Selimović potvrdila je da je smrtno stradao Halil Fejzić, bh. sportista i učesnik Specijalne olimpijade BiH.

Ona je navela da je porodica Fejzić bila u teškoj materijalnoj situaciji te da je Halil skupa s bratom egzistenciju porodici osiguravao, između ostalog, i utovarom uglja i sječom drva.