Istraga je u toku
64

Ministar Jusko u Mostaru: Desila se velika tragedija, istražni tim je hitno formiran

Piše: I. Č.
Ismir Jusko (Foto: Klix.ba)
Ismir Jusko (Foto: Klix.ba)
Ministar saobraćaja i komunikacija BiH Ismir Jusko posjetio je večeras naselje Jasenica u južnom dijelu Mostara u kojem se desila avionska nesreća i smrtno stradalo pet ljudi, kazavši da je za manje od 30 minuta po dobijanju informacije o nesreći formiran istražni tim.

"Desila se velika tragedija, u avionu su bila i djeca. Sve istražne jedinice su na terenu. Ja sam sa svojim saradnicima odmah krenuo na mjesto nesreće. Stigla je i državna tužiteljica Diana Kajmaković", kazao je Jusko, dodavši da čim doznaju nešto to će odmah biti podijeljeno s javnošću.

Potvrdio da je u nesreći stradalo pet osoba, od toga troje djece.

Foto: FENA
Foto: FENA

"Formiran je i istražni tim Ministarstva prometa i komunikacija BiH, oni su se pojavili na mjestu nesreće čim su doznali za tragediju", rekao je Jusko i dodao da je na čelu tima inspektor Salko Begić, čovjek sa višegodišnjim iskustvom u ovom poslu.

Dodao je da nema nikakvih informacija da li je let bio regularan i da li su ispoštovane sve procedure, napominjući da bi davanje takvih izjava u ovom trenutku moglo samo ugroziti istragu i dovesti do problema.