|

Migranti zapalili lovački dom na granici s Hrvatskom

Migranti zapalili lovački dom na granici s Hrvatskom
91
I. P.
7.11.2019. u 13:02
54
komentara
91

dijeljenja
Grupa migranata zapalila je jutros lovački dom nedaleko od granice s Hrvatskom u Krajini. Požar je lokaliziran i na svu sreću u incidentu nije bilo povrijeđenih.
"U 9:25 primili smo dojavu od MUP-a Unsko-sanskog kantona da je na lokalitetu Prišine - Uvale zapaljena lovačka kuća u rejonu Plješevice. Upućeno je vatrogasno navalno vozilo, a nakon toga je zatraženo pojačanje u vidu cisterne. Požar je stavljen pod kontrolu", rekao je za Klix.ba Mirsad Šehić, starješina Vatrogasne jedinice Bihać.

Foto: Klix.ba Foto: Klix.ba


Inače, Plješevica se nalazi 18 kilometara jugozapadno od Bihaća nadomak granice s Republikom Hrvatskom. Ovo planinsko područje izuzetno je popularno među migrantima, jer se nalazi na jednoj od ruta putem koje pokušavaju ući u Evropsku uniju.

Foto: Klix.ba Foto: Klix.ba


Ovo je tek jedan od niza slučajeva u kojima migranti svojim boravkom i neadekvatnim rukovanjem plamenom, u želji da se ugriju, zapale objekt u kojem se kriju ili provode vrijeme.

Foto: Klix.ba Foto: Klix.ba


Kako dolaze hladniji dani, slučajevi zapaljenja napuštenih ili privremeno napuštenih objekata će, nažalost, biti sve češći.
Prijavi grešku


Komentari (54)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...