MUP ZHK
132

Migranti ukrali vozilo u Mostaru pa bježali od policije

FENA
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Policija u Širokom Brijegu uhapsila je u nedjelju navečer šestoricu ilegalnih migranata koji su prethodno ukrali vozilo u Mostaru.

Kako je u ponedjeljak saopćio MUP Zapadnohercegovačkog kantona, prilikom redovne kontrole u mjestu Trn, u Širokom Brijegu policija je zaustavila vozilo marke Jetta, bordo boje, bez registracijskih oznaka u kojem se nalazilo šest osoba. Nedugo nakon zaustavljanja oni su pobjegli u obližnju šumu.

Nakon kraće potrage, pripadnici policije su ih pronašli te priveli u zgradu Policijske uprave Široki Brijeg te je utvrđeno kako se radi o migrantima iz Maroka.

Prema policijskom izvještaju, ilegalni migranti su ranije tokom dana ukrali vozilo na području Mostara. Tokom večeri oni su predani u nadležnost Policijske uprave Mostar koja je nastavila voditi istragu o krađi vozila, dok je navedeno vozilo preuzeto s specijalnim vozilom Pauk.

Također, tokom vikenda na području ZHK, policijski službenici Uprave policije kantonalnog MUP-a su na osnovu prijave građana zatekli sedam stranih državljanina migranata koji su nakon izvršenih određenih provjera upućeni u Imigracijski centar.