Navijački sukob
169

Masovna tučnjava u blizini stadiona na Koševu, više policijskih patrola na terenu

S. Š.
Foto: Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
U neposrednoj blizini stadiona "Asim Ferhatović Hase" danas je u podnevnim satima došlo do narušavanja javnog reda i mira, potvrđeno je za Klix.ba.

Kako je potvrđeno iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova KS, policijski službenici su dobili prijavu o narušavanju javnog reda i mira u blizini stadiona na Koševu.

Policijski službenici nalaze se na terenu gdje postupaju po prijavi.

Prema nezvaničnim saznanjima do kojih je došao Klix.ba, u tučnjavi je učestvovalo desetine osoba, a trenutno uviđaj radi više policijskih službenika MUP-a Kantona Sarajevo.

Također, u sukobu su korišteni sprejevi/suzavac, a trenutno je povrijeđena jedna osoba što nam je potvrđeno iz Uprave policije. On je upućen na KCUS gdje će biti utvrđen stepen povreda.

Također, navodno je uhapšeno deset osoba koji će biti identifikovani i procesuirani u policijskoj upravi, a za koje postoji osnov sumnje da su učestvovali u incidentu kod stadiona na Koševu i koji će se tretirati za narušavanje javnog reda i mira.

Riječ je, kako nezvanično saznajemo, o napadu navijača Željezničara na navijače Sarajeva tokom okupljanja za polazak na gostovanje u Gornji Vakuf, gdje Bordo tim danas igra utakmicu 1/16 finala Kupa BiH.