Prvostepena presuda
37

Mario Mrnjavac osuđen na 7,4 godine zatvora za ubistvo Anesa Mešića

Piše: M. N.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Kantonalni sud u Sarajevu osudio je Marija Mrnjavca na sedam godina i četiri mjeseca zatvora, Medina Kosu na godinu dana, a Sadina Dobratićija na šest mjeseci zatvora za ubistvo Anesa Mešića koje se dogodilo 22. maja 2017. godine u ulici Trg Oteškog bataljona u Otesu.

Mrnjavac je osuđen za ubistvo na sedam godina i za posjedovanje oružja, pištolja kalibra 7,65x17 milimetara kojim je upucao Mešića na šest mjeseci, pa mu je izrečena jedinstvena kazana od 7 godina četiri mjeseca zatvora. Također, produžen mu je pritvor koji može trajati devet mjeseci ili do nove odluke suda. U kaznu mu je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru u kojem se nalazi od 25. maja kada je priveden nakon što je bio u bijegu.

Sve se dogodilo nakon prepirke između Mešića, Mrnjavca, Kose i Seada Beganovića u obližnjem kafiću. Mranjavac je upucao Mešića u stomak, koji je od posljedica krvarenja preminuo. Koso je preuzeo pištolj s ciljem da prikrije dokaze i dao ga Beganoviću koji ga je bacio. Mrnjavac i Koso su se skrivali u kući kod Dobratićija sve do hapšenja.

I osuđeni i žrtva od ranije su poznati policiji po činjenju više krivičnih djela.