Zadržani u bolnici
34

Maloljetnik sjekirom nanio teške povrede domaru u osnovnoj školi u Prnjavoru

Piše: M. N.
Ilustracija (Foto: E. M./Klix.ba)
Ilustracija (Foto: E. M./Klix.ba)
Maloljetni učenik osnovne škole u Prnjavoru ispitan je u Policijskoj stanici zbog pokušaja ubistva radnika te škole.

Policijski službenici Policijske stanice Prnjavor zaprimili su jučer dojavu da je učenik OŠ "Ivo Andrić" iz Kulaša kod Prnjavora nanio teške povrede sjekirom domaru te škole.

Domar je prevezen u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske gdje mu je ukazana pomoć. Konstatovane su mu teške tjelesne povrede i zadržan je u Službi za neurohirurgiju. Iz UKC-a RS je saopćeno da je njegovo stanje stabilno. Detalji povreda koje je zadobio nisu saopćeni, ali se zna da mu je maloljetnik prišao sleđa i tri puta ga udario sjekirom.

"Maloljetnik je u skladu s odredbama Zakona o zaštiti i postupanju s djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku Republike Srpske ispitan o okolnostima izvršenja krivičnog djela ubistva u pokušaju. Obaviješten je tužilac za maloljetnike Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka prema čijim instrukcijama se poduzimaju dalje mjere i radnje", saopćeno je iz MUP-a RS.

Napad je prijavljen oko 8:25 sati kada je povrijeđeni 58-godišnji M. P. iz Doma zdravlja Prnjavor prevezen u UKC RS s povredama glave.

Učenik je poslan u Psihijatrijsku bolnicu na posmatranje.