Zapaljeno vozilo
0

Maloljetnik napravio udes i poginuo, drugi povrijeđen

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros oko 3.30 sati na magistralnom putu M15 (Posušje - Imotski) poginuo je maloljetni Josip Lončar (17) iz Posušja, a s njim u vozilu nalazio se mlađi maloljetnik (nepunih šesnaest godina) iz Posušja.

Jutros u 3:30 sati PU Posušje primila je prijavu da se na magistralnoj cesti M15 (Posušje – Imotski) dogodila saobraćajna nesreća, te da je na vozilu koje je učestvovalo u nesreći izbio požar.

"Dolaskom na lice mjesta policijski službenici zatekli su vozilo u plamenu, prevrnuto na lijevi bok, u kome su se nalazile dvije osobe. Policijski službenici razbili su šiber na gorućem vozilu te kroz taj otvor uspjeli izvući suvozača koji je kolima Hitne pomoći prevezen u SKB Mostar dok vozača, koji nije pokazivao znakove života, nije bilo moguće izvući iz vozila", saopćeno je iz MUP-a Zapadno-hercegovačkog kantona.

Uviđaj na mjestu nesreće pokazao je da je motornim vozilom marke "Daimler Chrysler CLS 500“, bh. registarskih oznaka, koje se kretalo u smjeru Imotskog, upravljao maloljetni Josip Lončar (17) iz Posušja a s njim u vozilu nalazio se mlađi maloljetnik (nepunih šesnaest godina) iz Posušja.

Prilikom izlaska iz desnog zavoja zbog prevelike brzine vozač je izgubio kontrolu nad vozilom nakon čega je vozilo sletjelo s ceste, prevrnulo se, te je na istom izbio požar. Vozač je na licu mjesta podlegao od zadobivenih povreda, a suvozač je zadobio teške i po život opasne povrede, te je hospitaliziran u SKB Mostar.

"Policijski službenici poduzet će potrebne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja okolnosti pod kojima je maloljetnik upravljao motornim vozilom, kao i u cilju utvrđivanja odgovornosti osobe koja je maloljetniku omogućila upravljanje motornim vozilom te sankcioniranja iste", saopćeno je iz MUP-a ZHK.