Negativa(c) dana
0

Maloljetnici siju teror u Sarajevu, šta rade vlasti?

Sarajevo-x.com
Dok umjetnici, sportisti i ini pokušavaju osvjetlati obraz i podići ugled glavnog grada BiH, maloljetni prijestupnici i dalje siju strah ulicama Sarajeva.

Danas se dogodio još jedan nesretni slučaj u kome je maloljetnik hladno isjekao po licu jednu, a po ruci drugu osobu. Pitamo se kolika je "hrabrost" (zaluđenost) potrebna da se nožem nasrne na čovjeka, te mu se nanesu povrede, pa i smrtonosne? Pitamo se i kada će vlasti i policija napokon početi raditi svoj posao? Do kada će građani Sarajeva strahovati za svoje živote?

Maloljetnik i pomagač nožem posjekli dvojicu mladića

Koliko je potrebno da se dogodi Denisa i Amara u ovom gradu i u ovoj državi da bi oni koji su zaduženi, a i dobro plaćeni, napokon pružili sigurnost građanima kao što to čine institucije u zemljama Evropske unije, za kojom toliko čeznemo.

Tek što smo nekako "svarili" novi krvavi napad maloljetnika, u Sarajevu se, samo nekoliko sati poslije, već desio novi obračun. Pucalo se na Baščaršiji, a 21-godišnji mladić je zadobio povrede opasne po život. Uhapšen je i napadač, četiri godine stariji od ranjenog...

Zakon i pravda u našoj zemlji su jako spori. Naslušali smo se i raznih opravdanja kako nema mjesta i sredstava za izgradnju ustanove za mlade prijestupnike. Negdje ih je potrebno skloniti, to je sigurno. Možda će oni koji su odgovorni da ih zaustave i zaštite poštene i civilizovane građane naći rješenje za ovaj problem kada se nož mladih krvnika nađe u stomaku, leđima ili licu njih ili njihovog djeteta.

Sudeći po sve češćim napadima, takav razvoj događaja nije daleko.