Nakon ispitivanja u MUP-u
103

Maloljetnici koji se sumnjiče za brutalno ubistvo na Vojničkom Polju predati Tužilaštvu KS

M. N.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Dvojica maloljetnika koja su uhapšena nakon sinoćnje tučnjave koja je okonačan ubistvom 21-godišnjaka u sarajevskom naselju Vojničko Polje, predati su Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Kako nam je rekla glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić, maloljetnici će biti zadržani 24 sata i nakon što ih ispita, postupajući tužilac će donijeti odluku o daljim mjerama. Oni se terete za ubistvo i pokušaj ubistva.

"Budući da su osobe lišene slobode maloljetnici, zbog zaštite djece i maloljetnika u krivičnom postupku, nismo u mogućnosti saopćiti više informacija", kazala je Bavčić.

Podsjetimo, tučnjava se dogodila u ulici Teheranski trg, općina Novi Grad Sarajevo, između više osoba. Od zadobijenih povreda smrtno je stradao R.O. 1998. godište iz Sarajevu, a drugi maloljetnik je zadobio povrede. R.O. je podlegao od povreda zadobijenih oštrim predmetom u predjelu vrata, dok je drugi maloljetnik, prema nezvaničnim informacijama zadobio povrede sjekirom i prebačen je na KCUS gdje je zadržan na liječenju.

Zbog postojanja osnova sumnje da su učestvovali u tuči sa smrtnom posljedicom dvije maloljetne osobe rođene 2002. i 2003. godine su uhapšene i saslušane u MUP-u KS, odakle su predate i nadležnost Tužilaštva KS.

Uviđaj su obavili tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak medicinske struke.