Crna hronika
27

Majka Denisa Toskića za Klix.ba: Moj sin je žrtveno janje, samo se branio

Piše: E. F.
Povrede koje je zadobila majka Tokića, Foto: S.T.
Povrede koje je zadobila majka Tokića, Foto: S.T.
"Moj sin nije pokušao ubiti bilo koga, on se samo branio od brutalnog napada kabadahija, najprije na mene, pa potom i na njega samoga“, kazala je za Klix.ba S. T., majka Denisa Toskića, osumnjičenog da je prošle sedmice pokušao ubiti Harisa Trbovića i to tako što ga je ubo u vrat u Jukićevoj ulici u Sarajevu.
Povrede koje je zadobila S.T. (Foto: S.T.)
Povrede koje je zadobila S.T. (Foto: S.T.)
Naime, majka osumnjičenog Toskića, koji se prije dva dana predao sarajevskoj policiji nakon što je bio u bjekstvu posljednjih deset dana, svoju stranu priče o incidentu koji se 7. novembra dogodio u Jukićevoj ispričala je za Klix.ba, ustvrdivši da je nad njenim sinom počinjena nepravda.

Kako ona tvrdi, u ovom slučaju nije bilo nikakvog pokušaja ubistva, kako je okvalifikovano krivično djelo koje je počinio njen sin, već je isključivo riječ o samoodbrani.

"Te večeri sam ja vozila automobil Jukićevom ulicom, a nije moj sin. Sporo sam vozila jer sam tražila jednu ulicu, čak sam uključila četiri žmigavca, i kada je Trbović, koji je vozio iza nas, počeo svirati i blicati malo sam se sklonila u stranu kako ne bih smetala te kako bi drugi automobili mogli proći. Međutim, to im nije bilo dovoljno. Dvojica muškaraca su izašla iz automobila i jedan od njih je udario nogom u gepek mog automobila. Tada je sve počelo“, ističe S. T.

Prema njenim riječima, njen sin je kazao kako samo traže ulicu, ali su onda Trbović i još jedan muškarac nasrnuli na njega.

"Ja sam se tada umiješala, udarili su i mene u glavu, naočale su mi spale i tu je nastalo naguravanje. Odjednom, taj mladić je kazao da je zboden“, priča S. T. U tom trenutku, kako ona tvrdi, svi su se razbježali. Samo je ona ostala na mjestu događaja. Njen sin je pobjegao, a otišao je i Trbović sa još nekim muškarcem.

"Došla je hitna i policija i čak me nisu htjeli odmah poslati na KCUS, jer sam i ja povrijeđena, jer su gore već bili članovi porodice Trbović, koji su samo čekali da ja dođem“, kazala je S. T.

Na kraju, ipak joj je pomoć ukazana na KUM-u.

"Zaprepastila sam se kada sam gore vidjela 20 osoba koje me čekaju i upućuju različite prijetnje, između ostalih i brat i otac povrijeđenih“, kazala je S. T. Inače, majka Denisa Toskića, koji je uhapšen zbog pokušaja ubistva, također je privođena u policiju, gdje je i noć provela u pritvoru i to zbog sumnje da je skrivala sina, odnosno počinila krivično djelo pomoć počinitelju nakon učinjenog krivičnog djela.

Povrede koje je zadobila S.T. (Foto: S.T.)
Povrede koje je zadobila S.T. (Foto: S.T.)
Međutim, ona tvrdi da nije skirvala Denisa Toskića.

"On je pobjegao te noći i ja nisam znala ništa o tome. Policija me je pratila i mogla se uvjeriti u to. Na kraju, predao se svjestan da mora odgovarati za svoja djela. Ali samo za svoja djela, a ne radi se ovdje o pokušaju ubistva, već o samoodbrani“, istakla je S. T.

Ona, kako je kazala, želi samo istinu za svoga sina.

"Kud me nisu ubili pa da istina izađe na vidjelo. Izgleda da je to moguće samo kada padne mrtva glava. Očigledno je da je moj sin žrtveno janje nekih moćnika“, zaključila je S. T.