Crna hronika
0

Majci koja je pretukla sina izrečena zabrana približavanja djetetu

Piše: Am. Dž.
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Općinski sud u Sarajevu je u stravičnom slučaju premlaćivanja dječaka koji je prije dva dana došao u Osnovnu školu "Fatima Gunić“ sa teškim povredama i modricama u predjelu glave i ruku, majci pretučenog dječaka izrekao mjere zabrane približavanja, potvrđeno je za Klix.ba u Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo.

Nasilje nad dječakom je prije dva dana policiji prijavio pedagog škole. Dječaku je istog dana ukazana i medicinska pomoć u sarajevskoj Hitnoj pomoći, a on je identifikovao majku H.D. kao osobu koja mu je nanijela povrede.

"U skladu sa članom 9., stav 2. i 3. Zakona o zaštiti od nasilja u porodici, Općinski sud u Sarajevu je u saradnji sa tužiocima i policijom, majci pretučenog dječaka izrekao zabranu približavanja dječaku, te je njemu osigurana zaštita. Dijete je u saradnji sa Kantonalnim centrom za socijalni rad izmješteno na sigurnu lokaciju“, rekao je za Klix.ba Alem Hamzić, portparol Kantonalnog tužilaštva Sarajevo.

Dodao je da Kantonalno tužilaštvo u narednim danima očekuje izvještaj MUP-a Kantona Sarajevo (KS), po kojem će se dalje postupati.

U MUP-u KS su nam potvrdili da je istraga u ovom slučaju još uvijek u toku.