Potvrdio advokat
50

Lekić negirao da je pretukao bivšu djevojku i zapalio automobil njenom ocu, ali mu je određen pritvor

A. L.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Općinski sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Admiru Lekiću, koji se sumnjiči da je dva puta pretukao svoju bivšu djevojku u Sarajevu i zapalio automobil njenog oca.
Ovu informaciju za portal Klix.ba potvrdio je njegov advokat Omar Mehmedbašić. Kako nam je kazao, njegov klijent je negirao djela koja mu se stavljaju na teret.

A, Lekiću se na teret stavljaju tri tačke optužnice - jedna zbog toga što je dva puta nanio teške tjelesne povrede bivšoj djevojci, druga za lakše tjelesne povrede slučajnom prolazniku i treća zbog paljenja automobila.

Lekić je bivšu djevojku prvi put pretukao krajem prošle gdine. Tada je snimak izašao u javnost, a nastao je u blizini Careve džamije u starom dijelu grada. Tada se na snimku vidjelo i da je nasrnuo na 47-godišnjeg muškarca koji je pokušao pomoći djevojci. Djevojka ga tada nije prijavila, ali zato jeste nakon što je djelo ponovio u subotu navečer.

Istu noć, samo nekoliko sati kasnije, Lekić je zapalio automobil marke Passat koji je u vlasništvu njenog oca. Požar se proširio i na automobil koji je bio pored njega.

Inače, radi se o 34-godišnjaku koji je od ranije poznat policiji po brojnim krivičnim djelima, između ostalog ranjavanja, pokušaja ubistva, ugrožavanja sigurnosti itd, a zbog čega je bio i u zatvoru.