Gračanica
6

Kod Živinica ubijen 24-godišnji Sedin Mušić, policija uhapsila Omera Fatića

Klix.ba
Foto: Ilustracija/Klix.ba
Foto: Ilustracija/Klix.ba
U mjestu Gračanica kod Živinica sinoć je ubijen 24-godišnji Sedin Mušić iz Zelenike, također kod Živinica. Policija je nakon ubistva uhapsila 26-godišnjeg Omera Fatića.

Fatić je osumnjičen da je ispred svoje kuće u Gračanici u Mušića, koji se nalazio u automobilu, ispalio dva hica iz lovačke puške-šačmarice. Mušić je preminuo na licu mjesta.

Iz MUP-a TK je saopćeno da su Mušić i Fatić proveli dan zajedno, te da su se u večernjim satima dovezli do kuće osumnjičenog. Pretpostavlja se da je ubistvu prethodila svađa nakon koje je Fatić ušao u kuću, uzeo sačmaricu i pucao u Mušića. Ubistvo se desilo oko 21 sat.

Uviđaj su obavili dežurni tužilac i pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK i Odjeljenja kriminalisitičke policije PU Živinice. U toku je kriminalistička obrada nakon koje će osumnjičeni biti predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je izdao naredbu za vađenje krvi i urina od osumnjičenog, a bit će izdata i naredba za obdukciju tijela preminulog, kao i naredbe za sve druge potrebne istražne radnje i vještačenja u cilju utvrđivanja svih okolnosti vezanih za ubistvo.