Potvrdio MUP ZHK
0

Kod Ljubuškog poginuo mladić (25), u neregistrovanom vozilu sletio s ceste

G. Š.
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se sinoć dogodila u mjestu Hrašljani u Ljubuškom smrtno je stradao 25-godišnji A.J. iz Ljubuškog, potvrdio je MUP Zapadnohercegovačkog kantona.

Kako navode iz MUP-a ZHK nesreća u kojoj je učestvovalo jedno vozilo koje je pod još neutvrđenim okolnostima sletjelo s ceste je prijavljena u 19:10 sati i odmah su na mjesto događaja izišli policijski službenici PU Ljubuški.

"Tom prilikom je utvrđeno da je osobnim motornim vozilom marke Lexus, bez registarskih oznaka, upravljao I.J.(25) iz Ljubuškog, a na mjestu suvozača nalazio se A.J.(25) iz Ljubuškog", navode iz MUP-a ZHK.

Nesretni A.J. je vozilom Hitne pomoć DZ Ljubuški prevezen u SKB Mostar gdje je , kako navode, od zadobivenih povreda u saobraćajnoj nesreći preminuo, dok je osoba I.J. zadobila tjelesne povrede zasad neutvrđenog stepena.

Policijski službenici PU Ljubuški su o svemu izvijestili dežurnog Kantonalnog tužitelja ZHK u Širokom Brijegu, te na mjestu događaja izvršili uviđajne radnje.

Motorno vozilo koje je sudjelovalo u ovoj saobraćajnoj nesreći je izuzeto i smješteno u sabirni centar za vozila radi obavljanja potrebnih vještačenja.