Imali su razne droge
3

Kod dvije osobe u Doboju pronađeni marihuana, sjemenke, kokain, heroin i kanabisovo ulje

N. V.
Foto: MUP RS
Foto: MUP RS
Policija je uhapsila dvije osobe iz Doboja i Teslića kod kojih je u stanu u Doboju pronađeno više vrsta droge - marihuana, sjemenke kanabisa, kokain, heroin i kanabisovo ulje.

Policijski službenici Policijske uprave Doboj, 21.12.2023. godine, lišili su slobode osobe inicijala I. M. iz Doboja i D. B. iz Teslića, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična djela "Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga", "Omogućavanje uživanja opojnih droga" i "Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija".

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Doboju izvršen je pretres navedenih lica, kao i pretres putničkog automobila i lokacije koju koriste navedena lica u Doboju, prilikom čega je pronađeno i oduzeto: tri paketića sa sadržajem sasušene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuana ukupne težine 108,6 grama, jedan dio ručno spravljene cigarete tzv. džoint ukupne težine od 0,8 grama, 40 sjemenki koje svojim izgledom asociraju na sjemenke biljke indijska konoplja, dva paketića sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain ukupne težine od 3,9 grama, jedan paketić smeđe praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin ukupne težine od 1,2 grama, jedna bočica u kojoj se nalazi tečnost koja svojim izgledom asocira na kanabisovo ulje i jedan metak kalibra 12,7 mm.

Po kompletiranju i dokumentovanju predmeta protiv navedenih lica Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju bit će dostavljen Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu.