Komentari (84)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Prirodni faktori sigurno nisu utjecali na ovaj pozar, sto znaci da je podmetnut... Samo se pitam ko ce odgovarati i nadoknaditi nacinjenu stetu, zao mi je naroda koji je tu radio i sada ostao bez posla... A fabrici zelim da se digne iz pepela i da bude bolja i jaca nego ikad
e ti znas na osnovu clanka od 10 recenica da je pozar podmetnut!!! smiri se irfane neficu boga ti
Isto kao i kantonalna bolnica u Bihacu. Ko je krivac se nece saznati a pogotovo steta nadoknaditi
PRIKAŽI ODGOVORE (11)
Boze olaksaj a ne otezaj, Boze zavrsi sa dobrim. Amin.
Dosadan si Momo u pm..
Na koji nacin bog moze olaksat nekome ko je u jednoj noci ostao bez igdje icega? Mozda da se radnici mole da dobiju placu? Ovo je tragedija...
Sve je to politika zapalim osiguranje plati a radnici neka gladuju.
Od nakve firme ostade samo ime
Slična stvar se desila u vrijeme privatizacije "Četkare" u Cazinu.Izgorilo ono najvrijednije,uskoro je prodana nekim kokošarima za mizernu lovu,a kasnije su mašine prodane u bescijenje,metalne konstrukcije prodane u staro željezo i srušena je.Zemljište će ići za neki hipermarket ili slično.Piromani nikad nisu pronađeni.
ne vjerujem da je to cilj privatnika koji je bio vlasnik izgorjelog dijela tvornice.
Ko misli daje pozar slucajan nekmi opali minus
Opalim ti sestru.
Opali si dete u levo plucno krilo kevu ti yebo mrtvu usmrdjenu kokerdo
U 100 maraka da ce tu Bingo osvanut vrlo brzo 😎
Sto neko obara cijenu Krivaje, fuj jebem ti komunizam.
Kakav sine komunizam? Ovo je demokratija.
Sine, komunizam je u glavama ovih lopova sto su namjestili pozar kako bi oborili cijenu fabrike i prodali je pi dogovoru nekom krimosu. A komunizam je u glavama ovih lopova sto su navikli da nista ne rade a pare da idu. Mater vam vasu.
ljudima prekipilo i zapalili. bolje zapaliti nego da je neko kupio za 2 km. to je necija logika bila...zalosno.
Nena mi vjecito govorila, protiv vode i vatre se ne moze..
Doro je bà,pa nsu valjda Srbi zapalili?
A tko bi drugi no genocidni agresor!?
nekom radniku kojem su dugovali 56 plata i sa neuvezanim stažom od 15 godina konačno propradio bijes i iskaljen na pravi način ! za pohvalu i svaka čast! krenulo se sa mrtve tačke, i ovo je nešto za početak. sad vlasnik koji je kupio firmu za marku i radnike tretirao kao roblje nek izvede kćeri i ženu na kakvu raskrsnicu pa nek otvori biznis.
Nije to ta firma, ova za kuće je privatna i dobro je radila. Sve je išlo u izvoz.
Požar je oko 03,00 stavljen pod kontrolu, spriječeno je dalje širenje, Oko 02,50 urušio se krov skladišta Tvornice montažnih kuća i došlo je do manje eksplozije , kojom priliko je jedno lice zadobilo lakše ozljede. U gašenju učestvuju, pšored vatrogasaca iz Zavidovića, Dva vozila iz Zenice, dva iz Maglaja i jedno iz Žepča. Inače radi se o objektu koji je davno privatizovan i fizički je odvojen od ostatka IP "Krivaja" , sa jene strane se nalazi Namještaj 1 koji nije zahvaćen požaraom a u vlasništvu je bivše IP "Krivaja" , znači ne gori IP "Krivaja".
Garmin hvala ti na poblizem objasnjenju, a uzasno je sve to sto se desilo. Valjda se oporave i nastave sa proizvodnjom.
A nije cudo,izgorelo je presednistvo i nikom nista....
Yebeš predsjedništvo ... Njega smo žurno i obnovili, ovo se nikad obnovit neće ...!!!
Kako ružan način da se završi agonija bivših radnika 'Krivaje' ... !!! Sad nema ni stečaja, ni stečajne mase, nema ničega osim nešto malo sekundarnih sirovina... Šta li će sad obečavat radnicima ...???
TMK je vec neko vrijeme u privatnom vlasnistvu. Kako su to trenutni vlasnici stekli i na koji nacin u to necu da ulazim, ali je proizvodnja radila koliko-toliko i radnici su imali neke mizerne plate, ali su ih imali. :/ To su bili jedini Krivajini pogoni koji su u ovom trenutku pruzali koliko-toliko sigurna radna mjesta svojim radnicima.
tako je gtc, ovo je dio krivaje koji je radio i koji nije bio u strajku. A "krivaja" koja je u problemima je fizicki odvojena od ovog dijela zahvacenog pozarom.
Nakon sto lopovi sve pokradose i sistematski unistise nekada veoma stabilnu i produuktivnu fabriku sada je i zapalise :/ Pa tacno da ne povjeruje covjek u neko bolje sutra u ovoj zemlji ccc