Crna hronika
12

Klix.ba na mjestu nesreće: Autobus i dalje prevrnut, nema životno ugroženih

Piše: G. D.
(Foto: Goran Dakić/Klix.ba)
Autobus koji se večeras prevrnuo na autoputu Banja Luka - Bosanska Gradiška i dalje stoji prevrnut nekoliko stotitna metara od prijedorske petlje.

Policija je na terenu, ali još uvijek se ne zna tačan razlog prevrtanja autobusa, koji je u vlasništvu kompanije "Pavlović turs". Autobus još uvijek nije uspravljen, iako je bilo nekoliko pokušaja.

U službi Hitne pomoći u Laktašima, gdje su prevezeni putnici prevrnutog autobusa, kažu da su svi primljeni pacijenti pušteni kući i da ni kod koga nisu dijagnosticirane povrede opasne po život.

"Sve povrede su lakše prirode, a riječ je prije svega o ogrebotinama, iščašenim zglobovima i lakšim prelomima. Svi pacijenti su pušteni kući", rekli su za Klix.ba u laktaškoj Hitnoj pomoći.

Do mjesta nesreće je veoma teško doći, jer je policija zatvorila oba pravca. I dok je iz pravca Banje Luke nemoguće doći do mjesta nesreće, traka iz Laktaša je otvorena, ali uz strogi policijski nadzor.

Policija RS nam je u nekoliko navrata rekla da je mjesto nesreće zatvoreno za novinare po nalogu okružnog tužioca, ali smo ipak uspjeli doći do nekoliko fotografija.