|

Kenan Varupa osuđen na 18 i po godina zatvora zbog ubistva kapetana OSBiH Miroslava Stojaka

Kenan Varupa osuđen na 18 i po godina zatvora zbog ubistva kapetana OSBiH Miroslava Stojaka
37
Piše: E. M.
10.2.2017. u 13:21
105
komentara
37

dijeljenja
Kenan Varupa osuđen na 18 i po godina zatvora zbog ubistva kapetana OSBiH Miroslava Stojaka Policija na mjestu događaja u mjestu Bukve (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nakon zaključenog Sporazuma o priznanju krivice, Kantonalni sud u Novom Travniku Kenana Varupu osudio je na 18 godina i šest mjeseci zatvora zbog ubistva komandira Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OSBiH) Miroslava Stojaka.
Prema nepravomoćnoj presudi Kantonalnog suda u Novom Travniku, Varupa je osuđen zbog krvičnog djela ubistva u vezi s krivičnim djelom nedopuštenog držanja oružja ili eksplozivnih stvari.

Sud je Varupu za ubistvo Miroslava Stojaka osudio na kaznu zatvora u trajanju od 18 godina i četiri mjeseca, dok je za kazneno djelo nedopuštenog držanja oružja ili eksplozivnih tvari osuđen na kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci.

U konačnici, Varupa je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 18 godina i šest mjeseci.

Podsjetimo, nestanak kapetana OSBiH Miroslava Stojaka prijavljen je 18. septembra prošle godine oko 17 sati, da bi tri dana poslije njegovo tijelo bilo pronađeno u kući Kenana Varupe u mjestu Bukve.

Nalaz obdukcije je pokazao da je riječ o nasilnom ubistvu te da je Miroslavov ubica Kenan Varupa koristio oštricu sjekire kojom ga je nekoliko puta udario u glavu.
Prijavi grešku


Komentari (105)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...