Izbjegao hapšenje u akciji Lutka
23

Keljmendi tokom ljeta odmarao u Ulcinju, Tuzima, Podgorici...

Klix.ba
Hotel Casa Grande (Foto: Vijesti.me)
Hotel Casa Grande (Foto: Vijesti.me)
Vijest o akciji Lutka objavili su i brojni mediji u regionu, a slučaj je posebno zainteresovao crnogorske medije, jer je prema saznanjima Tužilaštva BiH i SIPA-e prvoosumnjičeni Naser Keljmendi pobjegao u tu zemlju.

Prema pisanju crnogorskih Vijesti, Keljmendi je tokom ljeta često boravio u Crnoj Gori, a viđan je na više lokacija u Ulcinju, Tuzima, Podgorici...

Prema policijskim indcijama on je razgranao mrežu svojih saradnika i u Crnoj Gori, a u njegovom glavnom štabu nalazi se 16 osoba koje mu pomažu u nelegalnim radnjama.

Crnogorska Uprava policije je saopštila da nijedna međunarodna institucija niti policijska organizacija ne može od crnogorskih vlasti tražiti da zamrznu imovinu bilo kome pa ni kosovskom biznismenu Naseru Keljmendiju. To je isključivo nadležnost suda u Crnoj Gori.

Keljmendi u Crnoj Gori posjeduje hotel Casa Grande u Donjem Štoju, zbog čije divlje gradnje se nedavno nagodio sa crnogorskim tužilaštvom pa je tako uplatio 10.000 eura na ime računa jedne ulcinjske škole i vrtića, jer je prihvatio krivicu da je hotel gradio bez građevinske dozvole.

Vjeruje se da Keljmendi posjeduje nekoliko placeva na luksuznim lokacijama u Ulcinju, ali i da je nekoliko stanova i kuća prepisano na imena njemu bliskih osoba. Zasad postoje osnove sumnje da je te nekretnine kupovao od novca iz nelegalnih poslova, ali i da je većinu imovine stekao zelenašenjem.

Tužilaštvo Crne Gore ima podatak da je vlasnik i luksuznog stana u Podgorici te da njemu bliske osobe imaju nekoliko skupocjenih automobila i zavidan vozni park u Ulcinju.