Crna hronika
41

Kakanj: Navijači Slobode silom pokušali ući na stadion i sukobili se s policijom

Piše: D. Brkić
S današnje utakmice (Foto: Facebook)
S današnje utakmice (Foto: Facebook)
Službenici Jedinice za podršku Zeničko-dobojskog kantona danas su oko 16:30 sati uhapsili četiri navijača tuzlanske Slobode na stadionu u Kaknju gdje se igra derbi utakmica Prve lige FBiH između domaćeg Rudara i tuzlanskog kluba.

"Neposredno pred početak susreta došlo je do naguravanja jednog dijela gostujućih navijača koji su na nasilan način pokušali da uđu u stadion. Veći broj navijača bio je u alkoholiziranom stanju, a u naguravanju jedan policijski službenik zadobio je lakše tjelesne povrede. Uhapšene su četiri osobe koje su sprovedene na kriminalističku obradu u PS Kakanj. Oni će, uz prekršajne naloge, biti pušteni nakon što utakmica bude gotova“, rekao nam je dežurni operativni u MUP-u Zeničko-dobojskog kantona.

Nogometni savez FBiH nakon februarskih demonstracija u našoj zemlji donio je odluku o zabrani prisustva gostujućih navijača utakmicama u Prvoj ligi FBiH. Međutim, navijači prvoligaških klubova su bez klupskih obilježja išli na zanimljive utakmice, pogotovo se to odnosi na navijače Slobode i Jedinstva. Sve do danas nije ubilježen niti jedan incident.