Niko ne razumije
1.5k

Jutro nakon stravičnog događaja u Bihaću: Tri dječija bicikla naslonjena na kuću, tišina i nevjerica

Piše: M. Ć.
(Foto: Klix.ba)
Porodični problemi, siromaštvo i opće beznađe najvjerovatniji su razlozi koji su kumovali stravičnom ubistvu troje djece, koje je sinoć u Bihaću počinio njihov otac Admir Sović. To su informacije koje smo dobili od osoba koje su poznavale ovu porodicu.

Jutro nakon nezapamćene tragedije i ubistva troje maloljetne djece, u bihaćkom prigradskom naselju Mali Lug vlada potpuna tišina.

Gusti snijeg i odsustvo ljudi na ulicama donekle "prikrivaju" činjenicu da se prije nepuna 24 sata u ovom naselju desilo nešto što je uznemirilo mještane, ali i širu javnost. Tek policijsko vozilo, žute trake i istražitelji ispred malene trošne kuće daju do znanja da nešto nije uredu.

Službenici MUP-a i Tužilaštva USK i danas nastavljaju uviđaj kako bi utvrdili detalje onoga što se zbivalo jučer u poslijepodnevnim satima u Malom Lugu.

Nikom nije jasno šta je natjeralo 37-godišnjeg Admira Sovića da ubije troje vlastite djece, a potom digne ruku na sebe. Komšiluk je danas bio skoro prazan, a rijetki mještani na ulicama nisu željeli govoriti o ovoj temi.

Ipak, prema informacijama do kojih smo došli od poznanika ove porodice, a koji su željeli ostati anonimni, nekoliko stvari je moglo utjecati na ovaj čin.

"Admir je dugo imao problema s vlastitim roditeljima, a bio je izbačen i iz kuće. Takav scenarij nagnao ga je da iz porodične kuće u mjestu Sovići, koje se nalazi na granici Bihaća i Cazina, doseli u Bihać. Pored problema s roditeljima, dobre odnose nije imao ni sa suprugom, što je također duže trajalo", rekao nam je poznanik porodice.

Prema njegovim riječima, porodica se sve vrijeme borila i s lošim materijalnim stanjem i općim siromaštvom, što je svakako moglo doprinijeti lošim odnosima. Konačno, Admira je prije manje od mjesec napustila supruga, što je, čini se, bio teret s kojim se nije mogao dugo boriti.

Iz MUP-a USK su nam potvrdili da se sinoć desilo trostruko ubistvo i samoubistvo.

"Djeca su 2011., 2012. i 2016. godište", kazala nam je Snežana Galić, glasnogovornica MUP-a.

Ahmir je imao sedam, Neila pet, a Ajlan dvije godine. Prema nezvaničnim informacijama koje smo dobili od više osoba, 37-godišnji Admir ih je zaklao, što nam u MUP-u, ipak, nisu mogli potvrditi.

Istakli su da će više detalja biti poznato nakon završetka policijskog uviđaja.