Potraga za ostalim
138

Jedan muškarac teško povrijeđen u mostarskim neredima, za sada 10 privedenih

D. Be.
Glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić rekao je za Klix.ba da je sinoć u Mostaru došlo do narušavanja reda i mira u većem obimu i da ima jedna teško povrijeđena osoba i za sada 10 privedenih.

"U tučnjavi je učestvovalo više huligana koji su koristili razne predmete poput palica, komade drveta i pirotehničkih sredstava. Brzom intervencijom policijskih službenika PU Mostar javni red i mir je stavljen pod nadzor“, izjavio je.

Deset aktera sinoćnjih nereda je privedeno u PU Mostar na kriminalističku obradu. Jedna osoba je zadobila teže tjelesne povrede i hospitalizirana je u SKB Mostar.

Na jednoj porodičnoj kući pričinjena je materijalna šteta, a tokom sukoba oštećena su i vozila koja su bila parkirana na ulici.

"Policijski službenici PU Mostar zajedno s Centrom kriminalističke policije provode daljnju operativnu istragu na terenu da utvrde identitet ostalih sudionika izazivanja nereda", rekao je Marić.

Prema nezvaničnim informacijama grupa od blizu 50 mladića koji su pripadnici navijačke grupe nogometnog kluba Zrinjski, popularni Ultrasi, ušla je u mostarsko naselje Donja Mahala s ciljem izazivanja nereda i fizičkog obračuna nakon čega je došlo do sukoba sa mještanima tog naselja i pojedinim članovima Veležove navijačke grupe Red Army.

Sve odvijalo duboko u policijskom satu, koji je na snazi od 21:00, pa je pitanje kako je moguće da grupa od skoro 50 osoba neopaženo hoda ulicama Mostara i još izazove velike nerede oko ponoći.